Ne silah sayılır?
TCK Md. 6/1f maddesi anlamında silahlar sınırlı sayıda düzenlenmemiştir; saldırı ve savunmada kullanılmaya elverişli olan her şey olarak kabul edilebilir. Silah kavramı, silah tanımı, tanım maddesi, saldırı ve savunmaya elverişlilik, ceza hukukunun özel hükümlerinin genel teorisi.
Kalem silah sayılır mı?
Şunu netleştirelim; birini silahla yaralama suçunda, yaralanmaya neden olabilecek her türlü araç silah olarak kabul edilir. Örneğin, bir kişi yazı yazmak için kullanılan bir kalemle saldırıya uğrarsa, o kalem silah olarak kabul edilir.
Pet şişe silah sayılır mı?
Karar 2015/20031, tarih 11.06.2015. Dolu plastik kola şişesi, Türk Ceza Kanunu’nun 6. maddesine göre silah olarak değerlendirilmektedir.
Yumruk silah sayılır mı?
Aracın saldırı ve savunma aracı olarak kullanılması gereğinden dolayı, vücut parçaları silah tanımının dışında tutulmuştur. Bu nedenle yumruk, elin kenarı, çıplak ayak veya diz silah olarak kabul edilmez.” 28 Nisan 2024
Ayakkabı silah sayılır mı?
Yasama organı, üretilmiş olsun veya olmasın ve hangi amaçla kullanılırsa kullanılsın, “saldırı ve savunmada fiili kullanıma uygun” olması koşuluyla her türlü nesneyi silah kapsamına almıştır.
Silah neye denir?
Silahlar veya ekipmanlar, canlıların kendilerini savunmak veya diğer canlılara saldırmak için kullandıkları araçlardır. Silahlar, bıçak ve kılıç gibi kesici aletlerden top ve tüfek gibi patlayıcı cihazlara kadar uzanır.
Burun kirma cezası nedir?
Türk Ceza Kanunu’na göre, kavga sırasında burun kırmak “kasıtlı yaralama” suçunu oluşturuyor. Bu suçun cezası, burun kırığının şiddetine göre 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası.
Bacağa sıkmanın cezası nedir?
Buna göre, Türk Ceza Kanunu’nun 86/1. maddesinde şöyle denilmektedir: “(1) Başkasının vücuduna acı veya ağrı veren veya sağlığını veya zihinsel yeteneklerini bozan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”
Jop silah sayılır mı?
Joplan, ateşli silahlar ve bıçaklar gibi tehlikeli bir madde olarak kabul edilir ve aracınızda taşınmasına izin verilmez. Cop taşımak, 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanunu’nun 12. maddesi uyarınca bir suçtur.
Kavgada sopa silah sayılır mı?
Bir aracın Türk Ceza Kanunu kapsamında silah olarak değerlendirilebilmesi için taşınabilir olması da gerekmektedir, dolayısıyla mağdurun başını duvara veya sert bir yüzeye vurması halinde suç silahla işlenmiş sayılmaz.
Saç çekmek suç mu?
Tokat atma, itme, saç çekme gibi normal hayatta yaralama suçu olarak görülmeyecek hareketler, kanun kapsamında yaralama suçunu oluşturmaktadır.
Kaynar su silah sayılır mı?
07.04 Ceza Dairesi.
Kafaya sopayla vurmanın cezası nedir?
Sopa ile yaralama, mağdurda basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek hafif bir etki bırakmışsa, faile altı aydan bir buçuk yıla kadar hapis cezası verilir.
Biber gazı silah sayılır mı?
Bu bağlamda biber gazı özellikle bir kişiye zarar vermek amacıyla kullanıldığında bir “silah” olarak değerlendirilmekte ve daha yüksek bir cezaya yol açabilmektedir.
Kavgada silah çekmek suç mu?
5237 sayılı kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte kavgada silah çekmek hala suçtur. Ancak fiil 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 106/1 (2. cümle) maddesi ve söz konusu maddenin 2/(a) maddesi kapsamına girmektedir. Maddede düzenlenen diğer silahlı tehdit suçudur.
Araba silah sayılır mı?
Özet: Kasten yaralama suçunun işlenmesinde araba bir silah olarak değerlendirilir.
Jop silah sayılır mı?
Joplan, ateşli silahlar ve bıçaklar gibi tehlikeli bir madde olarak kabul edilir ve aracınızda taşınmasına izin verilmez. Cop taşımak, 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanunu’nun 12. maddesi uyarınca bir suçtur.
Köpek silah sayılır mı?
Ancak, köpek sahibi tarafından kasıtlı olarak tehdit olarak kullanılmışsa, bu elbette daha ağır bir cezaya yol açacaktır. Köpek, Türk Ceza Kanunu’na göre bir silah olarak kabul edilebileceğinden, silahla tehdit etmenin de bir suç olduğunu kabul edebiliriz.
Kurusıkı tabanca silahtan sayılır mı?
“Silah niteliği taşımayan kurusıkı tabanca ile havaya ateş edilmesi eyleminin, 765 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 264/7 maddesi ile 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 170/1-c maddesinde tanımlanan silah unsuru içeren suç tipine girmediği belirtilmiştir.