İŞKUR meslek edindirme kurslarına kimler katılabilir?
İŞKUR’a kayıtlı işsizler mesleki eğitim kurslarına katılabilirler. Mesleki eğitim kursları en fazla 160 günlük katılım için düzenlenebilir. Günlük en az 5 ve en fazla 8 saat süren kurslar; Haftada en az 30 ve en fazla 40 saat, ancak en fazla 6 gündür.
Meslek edinme kursları nelerdir?
Mesleki eğitim kursları; Kurumun amacı, bir meslek icra etmeyenlere mesleki eğitim vermek ve bir meslek icra eden ancak mesleki becerilerini geliştirmek isteyenlerin istihdam edilebilirliğini artırmaktır.
İŞKUR kurs ücreti ne kadar 2024?
2024 yılında mesleki eğitime katılanlara 163,48 TL ile 425,04 TL arasında ödeme yapılacak. Sanayi mesleklerinde iş güvenceli mesleki eğitimi tamamlayanlara ödeme tutarı 285,06 TL’den 425,04 TL’ye çıkarıldı.
İŞKUR işbaşı eğitim programında hangi meslekler var?
İşkur’un iş başı eğitim programında hangi meslekler yer alıyor? Bilgi Güvenliği Uzmanı, Endüstriyel Robot Programcısı, Yazılım Geliştiricisi, Sosyal Medya Uzmanı, Uygulama Programcısı, Veritabanı Analisti, Animasyon Programcısı, Kurumsal Kaynak Planlama Uzmanı vb.
İŞKUR kursları günlük kaç TL?
İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 653,93 TL, tam zamanlı öğrencilere* 653,93 TL, yarı zamanlı öğrencilere* 490,45 TL, işsizlik maaşı alanlara günlük 326,97 TL, mesleklerde düzenlenen programlara katılanlara günlük 719 TL ödeniyor. Geleceğin meslekleri kapsamında 32 TL harçlık veriliyor.
Hangi sertifika para kazandırır?
Yeni mezunlar için en karlı sertifikalar şu şekilde sıralanabilir: Dijital Pazarlama Sertifikası… E-Ticaret Sertifikası… Finansal Rapor Analizi ve İstihbarat Kursu Sertifikası… Finansal Okuryazarlık Sertifikası… İleri Excel Sertifikası… Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifikası… İş İngilizcesi SertifikasıDaha fazla makale…•9 Haziran 2021
Hangi sertifika ile iş bulunur?
İş dünyasında en faydalı sertifikalar şunlardır: Microsoft Office Programları Sertifikası, İş Sağlığı ve Güvenliği, İngilizce Eğitim Sertifikası, İleri Excel, Photoshop Sertifikası, SEO Uzmanlık Sertifikası, Diksiyon Sertifikası, Etkili Sunum Teknikleri. Daha fazla makale…•29 Temmuz 2024
Hangi kurslar para veriyor?
Para kazanmak için hangi kursu tercih edebilirim diye düşünenlere öneriler: Düğün fotoğrafçılığı kursu, ürün fotoğrafçılığı kursu, doğum fotoğrafçılığı kursu, moda fotoğrafçılığı kursu.
Sertifikalı meslek kursları nelerdir?
Sertifikalı Mesleki EğitimTıbbi Sekreterlik (Hasta Kabul Kursu) Hasta kabul sekreterliği, tıbbi sekreter olarak da bilinen bir meslektir. … Diş Hekimliği Asistanlığı Kursu. … Eczane Asistanlığı Kursu. … Dijital Pazarlama Uzmanlık Eğitimi. … Oyun Terapisi Eğitimi. … Mutfak Sanatları Eğitimi.
2024 İŞKUR maaşı ne kadar?
İşsizlik ödeneği tutarı Son 4 ayın aylık ortalama esas kazancı Ödenecek işsizlik ödeneği tutarı 2024 yılı asgari ücretle çalışılan son 4 ay 20.002.507.940,2725.000 TL ile çalışılan son 4 ay 25.000.009.924,1041.000 TL ile çalışılan son 4 ay 41.000.0015.
İŞKUR üzerinden işe giren ne kadar maaş alır?
İşsizlik maaşı alan kursiyerlere günlük 326,96 TL, geleceğin mesleği olarak değerlendirilen mesleklerde eğitim verilmesi halinde ise günlük 719,31 TL ödeme yapılıyor.
İş garantili kurslar nelerdir?
1.Sağlık Kariyer Paketi/Tıbbi Sekreterlik Kursu2.Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursu/Netsis Kursu3.İnsan Kaynakları Kursu4.AutoCad/3d max Kursu5.Yazılım ve Web Tasarım Kursu6.Dış Ticaret Kursu7.House Hostes Kursu8.Grafik Tasarım Kursu.
İŞKUR kursları kaç ay sürüyor?
Yarı zamanlı eğitim süresi Program süresi, BT ve üretim sektörlerindeki iş ve meslekler için en fazla 6 ay, diğer sektörler için en fazla 3 aydır. Gelecekteki mesleklerdeki yarı zamanlı eğitim programları için en fazla 9 aylık bir program süresine başvurulabilir.
Halk eğitim kursları ne kadar para veriyor?
Kamu eğitim kursları ne kadara mal olur? Kamu eğitim kursları kursiyerlerine para vermez. Kursiyerler de kamu eğitim merkezine para ödemez; çünkü kamu eğitim merkezleri, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde resmi olmayan eğitim sağlamaktan sorumlu kurumlardır.
İŞKUR mesleki eğitim kursları nedir?
Mesleki eğitim nedir? Mesleki eğitim kursları, İŞKUR’a kayıtlı bir mesleği olmayan, mesleği olup da mesleğinde iş bulamayan veya mesleğinde yeterliliği olmayan işsizlerin niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla düzenlenen kurslardır.
Mesleki eğitim kurslarına kimler başvurabilir?
Mesleki eğitim merkezleri tüm illerde mevcuttur. En azından ortaokul diplomasına sahip olan herkes yıl boyunca kayıt yaptırabilir. Eğitim haftada bir gün okulda ve haftada dört gün şirketlerde gerçekleşir.
İŞKUR meslek kurslarına nasıl başvurulur?
Başvuru Yeri ve Zamanı: Mesleki eğitim kurslarına başvuru koşullarını taşıyan tüm vatandaşlar, 81 ildeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine ve İŞKUR E-Şube aracılığıyla başvuruda bulunabilirler.
Meslek edindirme kursları yaş sınırı var mı?
Mesleki Eğitim Merkezi’ne her yaştan vatandaş kayıt yaptırabilir. Yaş sınırı yoktur. İşlem en azından lise diplomasına sahip olmanız ve bir şirketle sözleşme imzalayıp diğer gerekli belgelerle birlikte Mesleki Eğitim Merkezi müdürlüğüne teslim etmeniz şartıyla başlar.
Meseme kimler kayıt olabilir?
En azından ortaokul diploması olan adaylar yıl boyunca kayıt yaptırabilir. Başvurular 181 farklı şubeye yapılabilir. Teorik eğitim haftada bir gün okulda, pratik eğitim ise haftada dört gün şirketlerde yapılır. Çıraklık eğitimi 3 yıl, kalfalık eğitimi 1 yıl sürer.