Bolu neyi meşhur?
Batı Karadeniz’in incisi Bolu’da ne yenir?Abant KebabıMengen PilavıYedigöller KebabıRendelenmiş ÇorbaKeşli Cevizli Erişte.KaldırıkDolmasıKedi Batmaz.Bolubeyi TatlısıDiğer ürünler…
Bolu denince akla ne gelir?
Bolu’nun nesi meşhur diye sorulduğunda akla ilk gelen şey kesinlikle Abant Gölü’dür. Rengarenk doğa ve eşsiz güzelliklerle çevrili Bolu, turistik faaliyetleri ve aktiviteleri sayesinde yılın her ayında konuklarına konaklama imkânı sunan bir şehirdir.
Bolu’da neyi meşhur hediyelik?
Bolçi Çikolata, ülkemizde doğal güzellik denince akla ilk gelen şehir olan Bolu’nun ünlü markası ve tescilli çikolata üreticisidir. 1992 yılında Bolu’da başlayan lezzet hikayesi, bugün 43 ülkede seçkin lezzet severler arasında büyük ilgi görmeye devam ediyor.
Bolu’nun neyi meşhur tarihi?
Bolu’nun görülmeye değer tarihi ve turistik yerleri şunlardır: Seben Kaya Evleri, Yukarı Taşhan, Gülezler Konağı, Göynük Zafer Kulesi, Tarihi Mudurnu Evleri, Göynük Evleri, Tarihi Bolu Hükümet Konağı, Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi, Bolu Müzesi, Mudurnu Ahiler Müze, Yıldırım Bayezid Camii, Gazi Süleyman…
Boluda ne yiyelim?
Bolu’da yiyebileceğiniz yöresel yemekler arasında; Ovmaç Çorbası, Abant Kebabı, Mengen Pilavı, Kaldırık Dolması, Paşa Pilavı, Keş, Bolu Köftesi, Bakla Çullama, Keşli Cevizli Erişte, Kedi Batmaz, Kabak Gözleme, Çantıklı Pide ve Bolubeyi Tatlısı.
Bolu’da ne yetişir?
Arpa yetiştiriciliği. Ayçiçeği yetiştiriciliği. Buğday yetiştiriciliği. Pirinç yetiştiriciliği. Mısır yetiştiriciliği. Yulaf yetiştiriciliği. Sudan otu yetiştiriciliği. Macar fiği. Diğer makaleler…
Bolululara ne denir?
En çok kullanılan hitap şekliydi. Bouca’nın simgesi haline geldi. Bolulular komşu bir ile gittiklerinde; Bolulular geldi denmezdi, Bolulular geldi denirdi.
Bolu’da ne vardır?
Bolu Gezilecek YerlerYedigöller Milli ParkıAbant Gölü ve Tabiat ParkıMengen.Kartalkaya Kayak Merkezi.Karacasu KaplıcalarıMdurnu.Gölcük Tabiat ParkıSülüklü Göl Tabiat ParkıDaha fazla yazı…
Bolu’nun hangi meyvesi meşhur?
Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü verilerine göre; Bolu ilinde 2018 yılında en çok üretilen meyveler 22 bin 851 ton elma, 3 bin 243 ton armut, 1 bin 591 ton erik, 1 bin 222 ton kızılcık, 1 bin 108 ton fındık, 945 ton üzüm, 901 ton kiraz, 569 ton ceviz, 468 ton şeftali, 421 ton şeftali ve vişne, 500 ton diğer meyveler oldu…
Bolu merkeze ne alınır?
Bolu hediyelik eşya dükkanlarında sıklıkla bulabileceğiniz yöresel hediyeler şunlardır: Şeker Fasulyesi, Kaval, Köpük Helvası, Çam Balı, Çam Parfümü, Abant Nilüfer Parfümü, Bolu Dağ Çiçeği Parfümü, Seben Elma Üzümü, Daha fazla ürün…
Abanttan ne alınır?
Alışveriş / Ne Alınır? Yerel organik ürünler ve el sanatları satan Abant Pazarı, otantik alışveriş yapmak isteyenler için en iyi yerlerden biridir. Burada kızılcık tarhanası, Mengen peyniri, dağ reçelleri ve Bolu çikolatası bulabilir; arkadaşlarınıza güzel hediyeler alabilirsiniz.
Abantın neyi meşhur?
Abant Tabiat ParkıGüzeldere Şelalesi.Akkaya Travertenleri.Samandere Şelalesi Tabiat AnıtıYedigöller Milli ParkıGölcük Tabiat ParkıSünnet Gölü Tabiat ParkıKartalkaya.Diğer makaleler…
Bolu ne ile ünlüdür?
Bolu aşçılarıyla ünlüdür. Mengen’de yetişen aşçıların tarihi Sultan mutfağına kadar uzanır. Atatürk’ün aşçısı da Mengen’den gelmiştir. Mengenli ustalar artık sadece burada değil, yurtdışında da tanınıyor.
Bolu yöresel ürünleri nelerdir?
Seyahatinizi daha keyifli hale getirecek ve mutlaka denemeniz gereken Bolu lezzetleri şu şekilde sıralanabilir: Orman Kebabı, Abant Kebabı, Rubmac Çorbası, Yayla Çorbası, Kedi Batmaz, Mengen Pilavı, Kandırık Dolması, Kızılcık Tarhana Çorbası, Daha Fazlası.
Bolu’ya hangi ay gidilir?
Bolu’yu tam anlamıyla keşfetmek ve şehrin tadını çıkarmak için Nisan ve Ekim aylarını seçmenizi öneririz. Şehrin en güzel zamanlarının havaların ısındığı ve doğanın uyandığı bahar ayları olduğunu söyleyebiliriz.
Bolu’nun neyi meşhur meyve?
Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü verilerine göre; Bolu ilinde 2018 yılında en çok üretilen meyveler 22 bin 851 ton elma, 3 bin 243 ton armut, 1 bin 591 ton erik, 1 bin 222 ton kızılcık, 1 bin 108 ton fındık, 945 ton üzüm, 901 ton kiraz, 569 ton ceviz, 468 ton şeftali, 421 ton şeftali ve vişne, 500 ton diğer meyveler oldu…
Bolu Mengen hangi yemeği meşhur?
Mengen denince akla ilk olarak Mengen Pilavı lezzeti gelir.
Bolu ili hangi çorbayla meşhur?
Bolu mutfağında sıcak bir başlangıç yapmak isteyenler için ilk önerimiz çorba bölümü. Salça ve hamur parçalarıyla hazırlanan bu çorba ana yemeklerden önce servis edilir. Ana malzemeleri süt ve pirinç olan imaret çorbası Osmanlı’dan kalma bir lezzettir.
Bolu Abant ne yenir?
Cevizli sarma, yoğurtlu bakla çorbası, kabak gözlemesi, kaşar peyniri, saray helvası, yayla çorbası, patates çorbası, tarhana çorbası, patatesli köy ekmeği, lor peynirli cevizli erişte, kuzu etli güveç yörenin en meşhur ve lezzetli yemekleri arasındadır.