Gelişim yerine hangi kelimeler kullanılır?
Geliştirme.Geliştirme.Geliştirme.Geliyor.Geliyor.Sevkiyat.Sevkiyat.Gen.Daha fazla öğe…•18. Ekim 2022
Gelişmek eş anlamlısı nedir?
Sesli Sözlük – gelişin, büyüyün.
Beceri yerine ne kullanılabilir?
Yetenek kelimesinin eş anlamlıları yetenek, kabiliyet, beceri, el becerisi, ustalık, zanaat, yaratıcılık, el becerisi olarak bilinir. Yetenek kelimesinin eş anlamlıları genellikle yetenek anlamına gelir.
Büyümek kelimesinin eş anlamlısı nedir?
“Büyümek” kelimesinin olası eş anlamlılarından bazıları şunlardır: başarmak. ilerlemek. genişletmek.15.08.2024″Büyümek” kelimesinin olası eş anlamlılarından bazıları şunlardır: başarmak. ilerlemek. genişletmek.
Geliştirmek yerine ne kullanılır?
Örneğin, “geliştirmek” kelimesi “genişletilmiş”, “basitleştirilmiş” veya “güçlendirilmiş” ile değiştirilebilir. Örneğin, “geliştirmek” kelimesi “genişletilmiş”, “basitleştirilmiş” veya “güçlendirilmiş” ile değiştirilebilir.
Başarı eş anlamlısı nedir?
Başarı, şan, kazanım, kazanma, kazanma, zafer, fetih, ezmek, yenilgi, egemen olmak, yenmek, ezme, yenilgi, kazanmak, vb.2 Ocak 2022Başarı, şan, kazanım, kazanma, kazanma, zafer, fetih, ezmek, yenilgi, egemen olmak, yenmek, ezme, yenilgi, kazanmak, vb.
Adaptasyon eş anlamlısı nedir?
Ayarlama durumu; ayarlama.Ayarlama durumu; ayar.
Yeteneğinin eş anlamlısı nedir?
Bu bağlamda yetenekle eş anlamlı olarak kullanılan kelimeler arasında yetenek, beceri veya kapasite yer almaktadır.
Belirlemek yerine ne kullanılır?
“Determine” kelimesinin eş anlamlıları “determine”, “restrict”, “limit” kelimeleridir.
Yetenek ve beceri ne demek?
Türk Dil Kurumu’nun resmi sözlüğüne göre kabiliyet, “kişinin mizacına ve eğitimine bağlı olarak bir işi uygun bir biçimde yapabilme ve bir işlemi sonuçlandırabilme yeteneği” anlamına gelir. Kabiliyet, “bir kimsenin bir şeyi anlama veya yapma niteliği, mizacıdır, yeteneğidir.”
Zihin eş anlamlısı nedir?
Modern teoriler, zihni, beynin bilimsel anlamı üzerine inşa edilen psikolojik bir olgu ve bilinçle az çok eşanlamlı olarak kullanılan bir terim olarak ele alır.
Yetkinlik eş anlamlısı nedir?
yeterlilik, olgunluk, mükemmellik, tamamlanmışlık durumu.
Gelişme kelimesinin eş anlamlısı nedir?
Sesli Sözlük – Büyüme, Gelişme.
Büyümenin zıt anlamlısı nedir?
Sıfat: Büyük refah veya hızlı ekonomik büyüme yaşama sürecinde olmanın zıttı – hasta, iflas etmiş, ölmekte, başarısız, yoksul. Büyüme sürecinde olmanın zıttı – gerileme, başarısız, küçülme, gençleşme, zayıflama.4 Haziran 2018Sıfat: Büyük refah veya hızlı ekonomik büyüme yaşama sürecinde olmanın zıttı – hasta, iflas etmiş, ölmekte, başarısız, yoksul. Büyüme sürecinde olmanın zıttı – gerileme, başarısız, küçülme, gençleşme, zayıflama.
Büyüğün eş anlamlı sözcüğü nedir?
“Big” kelimesinin eş anlamlıları nelerdir? “Big” kelimesinin eş anlamlısı olarak kullanılabilecek kelimeler kaynaklarda şu şekilde sıralanmıştır; Huge, huge, magnificent, sublime, macro, grandnate, huge, superior.
Verimli kelimesinin yerine ne kullanılır?
Eş anlamlıları etkili, etkili, verimli, etkili; Bir sonuç üretmek veya bir sonuç üretebilmek anlamına gelir.10 Kas 2024Eş anlamlıları etkili, etkili, verimli, etkili; Bir sonuç üretmek veya bir sonuç üretebilmek anlamına gelir.
Kavram yerine hangi kelimeler kullanılır?
Olayların ve durumların ortak özelliklerini özetleyen ortak bir tasarım olarak tanımlanan kavram kelimesinin çeşitli eş anlamlıları vardır. Aynı anlamı taşıyan ancak yazılışları nedeniyle farklılık gösteren bu kelimeleri fikir, kavram, anlayış, hayal gücü ve üslup olarak sıralayabiliriz.
Farklı yerine hangi kelimeler kullanılır?
1- Farklı: “Değiştirmek” fiilinden türemiş olup farklı, alışılmadık, tuhaf, farklı anlamlarına gelir. 2- Olağanüstü: “Sıradan” ve “dışarıda” kelimelerinden oluşan olağanüstü, hem farklı hem de sıra dışı anlamına gelir.
Sorumluluk yerine hangi kelimeler kullanılır?
Türkçe’de “sorumluluk” kelimesinin en yaygın eşanlamlısı “sorumluluk” kelimesidir. Her iki kelime de bir eylem veya durumu gerçekleştirmekten kaynaklanan bir yükümlülüğü ifade eder. “Sorumluluk” kelimesinin diğer eşanlamlıları şunlardır: Görev: Bir kişiye veya kuruma verilen ve tamamlanması gereken bir görev.