İçeriğe geç

Türkiyede En Önemli Hakemli Meslek Dergisi Nedir

Hakemli dergiler hangileri?

Makale Yayınlayabileceğiniz Ulusal Dergiler | 21 Dergi Ulusal Bir Dergide Makale Nasıl Yayınlanır?1)Kültür ve İletişim Dergisi.2)Vergi Dünyası Dergisi.3)7Tepe Klinik Dergisi.4)Mavi Atlas Dergisi.5)Tıbbi Sosyal Hizmet Dergisi.6)Vergi Sorunları Dergisi.

Hakemli bir dergi nedir?

Hakemli dergi, hakem değerlendirme sürecinden geçmiş makaleleri içerir. Dergiye yayımlanmak üzere gönderilen yazılar, yayımlanmak üzere kabul edilmeden önce alanında yetkin en az iki uzman tarafından tarafsız bir bilimsel ve içerik incelemesine tabi tutulur.

Türkiye Klinikleri Dergisi hakemli mi?

Türkiye Klinikleri Sağlık Bilimleri Dergisi, makaleleri “çift-kör” hakemlik ilkesine göre değerlendiren tarafsız ve bağımsız uluslararası bir dergidir.

Hakemli dergi olup olmadığını nasıl anlarız?

Cevap: Aşağıda bulunan dergilerden bazıları ulusal hakemli dergiler kapsamındadır, diğerleri ise kapsam dışındadır. Hangi derginin ulusal hakemli dergi olduğu hakkında bilgi için index-indexed-journal-list/ adresine bakın.

Türkiye’de ssci dergi var mı?

Bunlardan 291’i açık erişimli dergidir. ✓ Türkiye’de WOS tarafından indekslenen 8 adet SSCI dergisi bulunmaktadır.

Yeni Türkiye dergisi hakemli mi?

Yeni Türkiye Dergisi, 30 yıldır çeşitli konularda özel sayılar yayımlayan ulusal bir meslek dergisidir.

Dergi çeşitleri nelerdir?

Dergi fiyatlarıKültür dergileri.Edebiyat dergileri.Tarih dergileri.Bilim dergileri.Sanat dergileri.Sağlık dergileri.Hukuk dergileri.Sinema ve televizyon dergileri.

Hakemsiz dergi nedir?

Hakemsiz Dergi: Dergi editörünün dergiye gönderilen makalelerin yayınlanıp yayınlanmayacağına karar verdiği dergilerdir. Popüler dergiler genellikle bu şekilde çalışır. Bu tür dergilerde, makaleleri hakemlere gönderme veya hakemin kararına göre makaleleri yayınlama/yayımlama süreci yoktur.

DergiPark hakemli bir dergi mi?

DergiPark bir dizin değil, dergilerin elektronik ortamda yönetilmesini sağlayan bir altyapı hizmetidir. DergiPark’taki tüm makaleler, ÜAK tarafından belirlenen “ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler” tanımına girmez.

Türkiye’de kaç tane dergi var?

TÜİK Kurumsal. Gazete ve dergi sayısı 2021 yılında 2020 yılına göre %6,0 azalarak 4.460 oldu. Bu yayınların %53,6’sını dergiler oluşturdu.

Türkiye Klinikleri Dergisi kimin?

1.

Türk Dili Dergisi hakemli mi?

Türk Dili ve Edebiyatı Dergisi (TUDED): Türk Dili ve Edebiyatı Dergisi, Nisan, Ağustos ve Aralık aylarında olmak üzere yılda üç sayı yayımlanan, açık erişimli, hakemli, uluslararası akademik bir dergidir.

Hakemli dergiler nelerdir?

Açık Öğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi (AUAd)Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Dergisi (AJESI)Sanat ve Tasarım Dergisi.Sosyal Bilimler Dergisi.Uzaktan Eğitim Türk Çevrimiçi Dergisi (TOJDE)Avrupa Yaşam Bilimleri Dergisi (Eur J Life Sci)Daha fazla öğe…

Dergi hakemi ne yapar?

Bilimsel bir makale yayınlarken, hakemlerin veya hakemlerin rolü makaleleri değerlendirmek ve iyileştirme için çeşitli önerilerde bulunmaktır. Bu, dergilerin yüksek kaliteli bilimsel çalışmalar yayınlamasını sağlar.

Bir makalenin sscı olduğunu nasıl anlarız?

Bu, /search-results adresi üzerinden dergi adı veya Issn numarası girilerek yapılır. İlgili adres üzerinden SCI dergi sorguları yapmak için sisteme üye olmanız gerekmez.

Hangi dergilere makale gönderebilirim?

Eğitim videosuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Makalenizi göndermek için doğru ve güvenilir dergiyi mi arıyorsunuz? (Video)Bkz… DergiPark (Dergi Sihirbazı)TR Dizin (Dergi Önerisi)Elsevier Dergi Bulucu.WOS Master Dergi Listesi.Springer Dergi Önericisi.Sage Dergi Önericisi.Diğer makaleler…

DergiPark hakemli bir dergi mi?

DergiPark bir dizin değil, dergilerin elektronik ortamda yönetilmesini sağlayan bir altyapı hizmetidir. DergiPark’taki tüm makaleler, ÜAK tarafından belirlenen “ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler” tanımına girmez.

Scopus SCI midir?

Scopus’ta arama yapmak, Scirus aracılığıyla akademik web sitelerinde arama yapmayı içerir ve yazar ana sayfaları, üniversite web siteleri ve ön baskı sunucuları gibi kaynakları içerir.

Issn almış dergi ne demek?

ISSN (International Standard Periodical Number), belirli bir dergiye (sürekli kaynak – güncel dergi) ait olarak oluşturulmuş uluslararası bir numaralandırma sistemidir ve dergi ismine bağlı olarak 2 set ve 8 rakamdan oluşur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir